Om kennlen

Kennel Polarpilen

Vi bakom Kennel Polarpilen är, familien Sørensen bestående av: Jesper, Helle och barnen Emilie och Thea. Vi flyttade till Jämtland i november 2005 da vi ville bo i ett område med snörika vintra, nära fjäll, fiske, jakt, friluftsliv och jobbmöjligheter.

Kennel Polarpilen kom till under 2007, då vi registrerade oss som kennel. Namnet Polarpilen är från vår tid på Grönland, där vi bodde från 2001-2004. Det är en tuff liten växt som sällan blir högre än 20 cm, finns överallt. Växtens svenska namn är Polarvite.

Under åren 2005 till 2018 har vi haft kennel med Siberian Huskys med fokus på träning och långdistansetävling med våra hundar. Våren2018 avvecklade vi helt och sålde dåvarande hundar.

Redan våren 2016 hade Jesper börja snegla på att börja jaga igen (jagade både på Grönland och i DK) och valet falt på rasen Kleiner Münsterländer, vi fick kontakt med Snöyrans kennel och maj 2016 flyttade Snöyrans Naja in hos oss.

”Lite historia..”

Vårt hundsläde intresse började da vi flyttade till Grønland, Ilulissat i augusti 2001 för att jobba. Att det blev Ilulissat berodde på att min (Helle) faster och onkel bodde i Ilulissat och hade gjort det i många år. Jag ville gärna nå att bo och umgås med dom och jag hade set otallige foton genom åren från hundslädeturer, segelturer m.m.

Onkel Svend hade redan förberedd ett litet hundspann på 5-6 hundar, vi kunde få pröva med när snön kom. Det lät jo intressant, men vi viste inte riktig vad vi hade sagt ja till….

En morgon i oktober ringde Svend och meddelade att nu var det tid till en premier tur, det hade kommit nog snö! Det var häftigt at pröva och speciellt Jesper så fram emot at få prova själv, resten är historia…..

2 kommentarer till Om kennlen

  1. Nicklas skriver:

    Hej är Artur till salu?

  2. Henrik Børgesen skriver:

    Held & lykke med konkurencerne. Håber i kan løfte en pokal eller to i løbet af vinteren!
    Vh Henrik på Færøerne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s