Foto

19 juli 2012,  Polarpilen Foto

Har nu ändrat layout, titel och beskrivning på våran gamla blogg och den har nu blivit till ”min” foto blogg. Ni hittar den här, välkommen in 🙂

9 juli 2012,  Fotoutmaningen.

Hittade denna utmaning via Bubogulo’s blogg, där i sin tur hade hittat den på Stickamera’s blogg. Fota ett tema varje dag under en vecka.

Måndag 9/7: Svartvitt

Tisdag 10/7: Dröm

Onsdag 11/7: Hemväg

Torsdag 12/7: Under

Fredag 13/7: Öde

Lördag 14/7: Rörelse

Söndag 15/7: Händer

Ja det blev sista bidraget till veckans fotoutmaning, även om det var en dag försenad. Det har varit superkul att klura och fundera på varje kategori. Utmaningen var upp till var och en och syftet var att komma ut och fota, vilket jag faktisk har gjort 🙂

Nu är det upp till mig själv att fortsätta att hitta inspiartion och teman….

23 juni 2012,  Orkiderna blommar för fullt.

Igår åkte tjejerna och jag till Rödön för att kolla efter Guckosko/Fruesko, de föregående år har vi varit för sent ute. I år var det annorlunda, Thea var den första till att spotta en ensam stående Guckosko brevid leden, straks efter hittade Emilie flera klungar med store präktiga blommar. Jag imponeras av deras storlek och färgintensitet. Här kommer ett aksplock av de bilder jag fick på minneskortet 🙂

 I denna klunga var de ljusare än de andra vi hittade, enligt Den stora nordiska flora: ”Blomsterblade rödbrune (sj. mörkebrune, m.sj. gulgrönne)”.  Lite kul med en sällan variant.

På bilden under ser man hur stora plantor de är, imponerande!

Till höger: Guckoskoen är väldoftande och här har den har lockat ner ett insekt i ”skoen”.

Vi mödte ett äldre äktepar som berättade att de hade hittat Flugblomst. Eftersom den är mycket sällan i Danmark var det inte en blomma jag hade det minsta klem på. men skam den som ger sig, vi spanade efter en liten blomma som skulle se ut som en fluga! Båda tjejerna gick till uppgiften med stor entusiam. De sprang runt och det var Thea som hittade den första lilla Flugblomst/Flueblomst.

Till höger ses blomman med Theas finger bakom, då får man en ide om storleken.

Tidigare år när vi har varit dit har det kryllat av olika Nycklar/Gögeurt, men det var för tidigt i år. Vi hittade en enkelt som jag har kollat upp i blomsterboken och är övertygat om är en Skogsnycklar/Skov-gögeurt trods den mycket starka mörkvioletta färgen.

Avslutningsvis åkte vi ner till Storsjöens strand i närheten av Ytterån, tjejerna hade kul vid vattnet och jag hittade lite Polar-Käruld/Polarull att fota.

6 kommentarer till Foto

 1. Mille skriver:

  Jeg blir gjerne med på fotoutmaning 🙂
  Jeg likte spesielt det siste bildet av myrull (vet ikke hva den heter på svensk)

 2. Mille skriver:

  Håper du blir med på fotoutmaning nr 2 også.
  Du tar så flotte bilder!

 3. Tove Østergaard skriver:

  Hej Helle. Det er nogle flotte billeder. Ka’ I ha’ en rigtig god tur til dine forældres hus. Hils alle fra Bedtefar og bedstemor.

 4. Pysselfarmor skriver:

  Bidragen till fotoutmaningen är väl genomtänkta och jag gillar bäst Hemväg för det känns som att bilen kör framåt….den är liksom på hemväg….

  Jag har två olika bilder på mina bloggar
  Hantverksbloggen Pysselfarmor
  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

  Fotobloggen Bilder från förr och nu
  http://pysselfarmorsbilder.blogspot.se/

 5. Mille skriver:

  Nydelige bilder med koselig stemning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s