Tillbakablik på Polardistans 2012

Nu har vi varit hemma en dryg vecka och alla intryck och upplevelser har hunnit sjunka in. Även om Jesper fick bryta ”bara” ca. 3,5 mil före mål känns det bra, han tyckte löpet hade gått bra och han har fått med sig många nya och viktiga erfarenheter. Nu blickar vi framåt och jag tror ”långdistance-basillen” för alvor har gripet tag i Jesper….

Status på hundarna är:

  • Velo, som gick ut i Lillhärdal är helt återställd, det var en öm tå som var problemet och hon var bra redan dagen efter. Velo gick riktigt bra och körte i led med Paprika från Movallen, vilket lovar gott för de kommande säsongar.
  • Chili, som gick ut i Lövnäsvallen pga dehydrering och Garlic, som gick ut i på samma checkpoint pga trötthet, är bra igen.
  • Loa, som fick problem med ena handleden har fått stå en dryg vecka och är nu på bättringsvägen.

Allt i allt har vi haft en härlig vecka i Särna 🙂

Väl nu till det många av os hundkörer tänker på och bekymra os om dagligen: VÄDRET. Denna vinter har jo inte direkt varit som de tidigare och det bara fortsätter….. med plusgrader 😦   Fortsätter det i samma takt som nu har vi inte många körningar hem ifrån kvar.

Igår bestämde vi os för att köre en tur med alla hundarna fördelat på två spann och da det är rena skridskobanan hemifrån lastade vi alt i släpet och åkte ca 300 meter till skoterleden starter (ja du läste riktigt). Här lastede vi ur barn, släder, hundar m.m.  och startade där ifrån. Ganske ok skoterled, dock lite isig och spårig. Jämtkrafts maskiner hade varit på visit och det gjorde till en balansgång att hålla sig på mitten av spåret, (som i och för sig är precist så bredt som en släde) och inte hamna på sniskan i hjulspåret . Vi hade en fin tur ut till Trångsviken och retur i det härliga solskenet. Thea och Emilie mysade i Jesper släde och jag tror inte det var lika tyst som när han körar själv…  Kul är det i alla fall att de vill med ut och köre. Nästa helg hoppas vi att komma på en ännu lite längre tur….

Här utsiktspunkt ovan för Trångsviken med Oviksfjällen i fjärran.

I natt kom det ca 4 cm snö och det blir straks vitt och fint över allt, inte minst i hundgårdarna. I samband med rastning idag passade jag på att muntra mig lite med kameran…

T.v. Löptid på gång hos Paprika. 

 

 

 

Energibundet och humörspridaren Bestla med sin bror Brono. 

 Söta och mjuka Loa.

 Paprika njuter solens stråler.

Nu står nästa vecka och knacker på, vi krysser allt vi har för att snöen får ligga kvar och graderna håller sig blå…

//Helle

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Tävling, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tillbakablik på Polardistans 2012

  1. Britta skriver:

    Fina bilder som vanligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s