Till fjälls

Idag blev det äntligen en tur till fjälls med hela familjen och alla hundar.

Vi drog iväg efter frukost, åkte upp till Höglekardalen där vi startede ut ca kl 10:15. Det var sol och et par graders frost, spåren var fina med ca 5 cm ny snö 🙂På spåret mot Hosjöbotten.

Jesper startade med 8 hundar och båda tjejerna i säcken, jag med de 5 resterande hundar. Väl uppe fick jag en hund da det då stämde bättre med farten. På väg mot Hosjöbotten blåste det lite tidvis och på vissa ställen var spåret lagt om från den krydsmarkerade vinterled, da det var en del vatten på myrarne. Straks innan Hosjöbotten vek vi av mot Anaris, körte en liten bit och stannade till en stund. Tyvärr hade Thea hunnit bli kall om fötterna och var lessen, efter lite rörelse, et extra par byxor och en bit choklad gick alt bättre….

Vi vändte spannen och satte kurs mot Höglekardalen igen, på hem vägen hade vinden mojnat och det var super fint med sol och bara att njuta!!! Thea åkte med mig hem åt och båda tjejerna fick stå bakom på vissa sträk och det tyckte de båda var kul plus att de holdt sig varma. Emilie och Jesper.

Straks för nerfarten mot Höglekardalen hälsade vi på Claes Arvidsson och hans tjej Annelie där var på väg ut, här var jag inte snabb nog att få tag i hundarna och de vändte spannet och var redo att åka efter dom 🙂  Annars gick alt annat bra, flera möten med folk på ski med hundar, skotre m.m. utan att det ställde till med några problem. För mig är det alltid lite spännande da jag inte har provat det så mycket, idag var faktisk min första tur upp på fjället med hundar…nogon gång efter vi flyttade hit!!

Tillbaka vid parkeringen i Höglekardalen.

En skön tur på en solig vårvinter dag… ja dager som denna ger bara energi och glada leende 🙂

//Helle

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Blandat, Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Till fjälls

  1. Mille skriver:

    Det ser herlig ut!
    Og jeg er ikke noe vintermenneske, men likevel… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s