Tillökning

Ja det är ju inte alla gånger det blir som man har tänkt eller planerad. I somras lyckades det inte att parre Velo da hon löpte, efterföljande fick hon en rejäl tarminfektion och blev behandlad med antibiotika. Under hösten har hon haft svårt att komma upp i vikt trots extra mat. För ca. 2 veckor tillbaka tog vi inn henne i köket eftersom Jesper tyckte att hon började ändra kroppsform och det tog ju inte så många sekunder innan det stod klart att det inget fel var på henne tvärt om, hon var frisk och med valpar!

Nu började vi räkna baklänges och gå igenom vad som har varit med Velo under hösten, i sista halvan av oktober flyttade vi henne från den hane hon brukar gå med eftersom flera var intresserade i henne vid rastningar, dock trodde vi inte det rörte sig om ett riktigt löp, eftersom hon inte blödte och flera av de andra tikar löp samtidigt. det var mest en säkerhetsåtgärd da vi även skulle ha hundvakt i vecka 44 och då skulle det inte bli nogot bekymmer för hundvakten. Nu med facit i hand och 4 fina valpar i kojan kan vi se att vi var för sent ute. Hon var redan parrad när vi flyttade om i hungården, den stolte (och nog så oventande/oplanerade) pappa är Polarpilen Bragi.

_DSC0384-001Kullet består av 3 hanar och 1 tik, födt d 15 dec 2012. Velo klarade förlossningen utan problem och tar nu exemplarisk hand om sina fina nya små liv. Emilie och Thea är nog de som är mest begejstrede i familjen och diskutera livligt vilka vi skall ha kvar, namn m.m.

Vi kommer sälja 1 hane och 1 tik och själv ha kvar 2 hanar på kennlen. Mamman är Moonruns Velocity S67410/2009 och pappan är Polarpilen Bragi SE54800/2010. Stamtavlan på kullet och mera information om föräldre kommer längre fram. Vi kommer löpande lägga ut bilder och annat nytt om valpernas utveckling.

Om du är intresserad av att veta mera, är du välkommen att höra av dig, se under kontakt.

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Avel, Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tillökning

  1. Britta skriver:

    Gratulerar till småttingarna! Valparna ser fina ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s