Vildmarksracet

Idag har Jesper åkt till Särna där han skall bo under tävlingen. Själva racet går i Nornäs ca 4 mil från Särna och är 2×60 km med en obligatorisk 4-timmars vila.

Jesper var anmält i C-open, men har nu i veckan bytt till C-restricted da vi har 3 tikar i höglöp och de fick stanna hemma. Tyvärr fick då Paprika stå hemma och hon är vår bästa ledartik, hon har gått alla PD i led.  Viktigts är det dock att de 5 unga haner vi har får löpserfarenhet och får prova på checkpoint m.m.

På bilden ses Jesper vid starten på PD 160 i 2010, foto: Annica UppströmJesper-start

Jag och tjejerna stannar hemma, vilket kan bli lite jobbigt da jag nu inte kan ha koll på nyheter m.m. under löpet. Jag hoppas det kommer finnas andre skrivlystna på plats i Nornäs…….

Här hemma är det full fart på valparna, de blir 5 veckor imorgon har nu börjat komma mera ut av kojan, lekar och busar. Nu är det oxå bestämt att Hane 1 skal hete Lunte och kommer så småningen om att flytta till Pia i Danmark. De tre andra heter Luffe, Inuk och Puk (tiken). Vora danska läsare känner säkert igen namnen från julkalendern: ”Nissebanden i Grönland” och då vet ni ju oxå vem som har varit med och hitta på namnen 🙂

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Avel, Tävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s