PD 2013, vad hände?

Det är frågan vi sitter tillbaka med efter några fina dagar i Särna…

Säsongens träning har flytit på bra, hundarne och Jesper var klara da de startede ut från Särna onsdag morgen kl 09:06.

Etapp 1 Särna till Djursvallen på 141 km gick efter planen. Hunderna gick bra i vinden över fjället och kom in på Djursvallen kl 20:01, där Jesper hade planerad att ha sin obligatoriska vila. Veterinärchecken gick bra, alla hundar var gott hydrerade trods en varm dag, alla hade ätit bra under dagen och alla åt det de fick på checkpointen. Bragi hade en svag halten även efter vilan och Jesper valte att sätta av honom da han drog vidare mot Lillhärdal kl 02:07.

Etapp 2 till Lillhärdal på 43 km var en lång utforsbacka och Jesper stod på bromsen hela vägen, han ankom till Lilhärdal kl 05:12. På checkpointen ville ingen av hunderna ta snacks och han körte vidare 05:19.

På Etapp 3 till Lövnäsvallen (70 km) började farten gå ned och hunderna ville inte ta tillräckeligt med snacks, vissa började få diarre och farten växlade. Jesper ringde mig vid nio-tiden da var han ca halvvägs och det gick tungt. De sista 5-7 km in til checkpointen i Lövnäsvallen kände han att det började gå bättre och det var glada hundar vi så komma in på checkpointen kl 12:37, här valte Jesper att vila en timme, vattna hundarne och få i dom energi inför sista etappen. Vissa drack och åt vissa var det sämre med. Kl 13:38 lämnade han Lövnäsvallen utan några problemer med att få igång hundarne. Vi packade ihopp och så fram emot att ta emot honom i Särna…

Etapp 4 mot mål gick bra de första 8-10 km efter det började flera av hundarne igen med diarre och spannet fick bajs-stopp gång på gång. Paprika i led var pigg men klarade inte att hålla igång de andra som turades om att stoppa. Jesper tog da besluttet att vända tillbaka till Lövnäsvallen, han ville inte ligga uppe på fjället med ett spann som inte ville/kunne gå vidare. Turen tillbaka ner mot Lövnäsvallen gick utan problem, vetrinären på plats kollade spannet och fant dom bra hydrerade trods diarrén, men det är ju bara en tidsfråga när de har diarré. Jag mötte upp Jesper och spannet och det var hyfsat pigga hundar vi packade i släpet.

Väl hemma i Särna bjöds på fin middag med stekt tjäder, rådjur och karré till en mycket trött Jesper. Pia och jag var ute och mata hundarne, alla åt/drack och verkade bra. Nästa morgon stod alt tyvärr inte lika bra till med Brus, da han under natten hade haft diarré flera gånger och inte ville ta emot mat/dryck. Vi åkte ner till veterinären på Campingen och där kom han under kyndig behandling av 3 veterinärer 🙂 Efter att ha fått väska och legat inne under eftermiddagen var han piggare och hungrig och är nu helt återställd. Stort tack till veterinär-teamet!!

Att det inte heller i år gick ändda till mål är ju så kart en besvikelse men hundarnes väl är viktigst. Vi har inte tidigare provat att våra hundar får diarré och är väl oxå nogot fundersamma på vad det kan ha berodd på, svaret får vi nog aldrig men en erfaring rikare är vi och så är det ju här i livet. I dag söndag har vi packat ut och alla hundar mår bra, inga halter och de känns redo för nya äventyr.

Tack till Polardistans för en fin anordnad tävling och härligt att träffa så mycket kännd folk!

Nästa utmaning blir Beaver Trap Trail i Norråker d 23/3, Jesper har idag anmält sig i 8-spann distans på 110 km, nu vill vi ha en bra avslutning på säsongen!

//Helle

 

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till PD 2013, vad hände?

  1. Casper skriver:

    Hundenes helbred kommer altid først. Er helt sikker på at han får en rigtig god placering til Beaver trap trail. (Som jeg også gerne ville have kørt 🙂 )

  2. Ulf Åkerman skriver:

    Hur många mil/timmar hade spannet gått inför PD?

  3. pia skriver:

    Sådan op på hesten…..sejt…..og fedt at i forsat kan træne deroppe…..god tur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s