Lyckad helg!

Nu är det söndag kväll och tid för återblick på helgen i Norråker med Beaver Trap Trail och Bäver Open. Emilie och Jesper deltog på Bäver Open där var sprint delen av tävlingarna. Hela konceptet med både BTT och BO samma helg/tillfälle var väldig lyckad och med otrolig bra stämning mellan deltagare och byn Norråker. Vi kände os verkligen välkommen!!

Först lite om helgens tävling för Emilies.
Domare Alf Hallén var väldig bra att förbereda barnen innan starten på fredag morgon. Han gick igenom banan för dom och förklarade hur de skulle göra om något gick fel eller de tappade spannet. Starten gick bra och Emilie var hur lugn som helst, här får hon de sista ”förmaningar” från Jesper 😉 _DSC0182-001Och då var hon i vägg! _DSC0192-001Tack till Annica Uppström for ”handling ” av kamera vid starten!

Emilie BO 2014

Här ovanför foto från målgången på lördagen, Emilie t.v. med Isabella Olofsson sned bakom t.h., tack till Poulsen Photo för det fina bild!

1:a dag körde Emilie på andra snabbaste tid 19:14 och hon var taggad inför lördagen. Det hade frusit på under natten och spåren var betydlig snabbare på lördagen, även lördag hade Emilie 2:a snabbaste tid på 15:21, detta gav henne en samlad 2:a plats i Bäver Open och även Rasmästarskap för Siberian Husky efter vinnaren Isabelle Olofsson från ÄDHK.
Tävlingen var samtidig klubbmästerskap för SPHK NN och där blev Emilie klubbmästare och fick ett fint diplom. Alla barnen i klassen fick prisar och jag tycker det var roligt att det gick bra för alla barnen! _DSC0267_DSC0340För Jespers del var det också första gång på en sprint distans, 2x 15 km. Fredag var det tunga spår och hundarna gick in i ”långdistans tempo” efter de första 4-5 km, detta resulterade i tiden 55:40 och 7:e bästa tid. På lördagen gick det betydlig bättre med tiden 38:57 och 5:e bästa tid. Samlad set blev det en fin 7:e plats, vilket vi är mycket nöjda med. Det roliga var att hundarna på lördagen de sista 5 km innan mål fattade att ”oj vi får springa fort” och Jesper kunna få upp tempot. Inte lätt när han hela vinteren har tränad hundarna i inte att gå för fort de första 20 km och nu var det plötsligt tvärtom 🙂

Bild från starten fredag, Jesper är på vägg fram till startlinjen, foto Martin Wagenius. IMG_0644

_DSC0255-001Foto från målgång på lördagen, hundar i spannet var: Baldur, Basil, Bragi, Buri, Borr och Kiran.

Allt i allt en lyckad helg!

//Helle

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Tävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s