Hemma igen

Väl hemma efter en härlig vecka på Polardistans i Särna. Alla hundar verkade glada när de släpptes i rastgården. Skön känsla att komma hem med friska och pigga hundar.
Polardistans 160 (i år 175 km) är en ganska tuff tävling eftersom det är 1 heat utan obligatorisk vila och vill man med helt framme i resultatlistan krävs det att hundarna kan gå hela sträckan i ett (man får vila hur mycket man vill) . I år var det enbart ett 10 min. stop för veterinärkontroll efter 95 km vilket var mycket positivt.
Jespers första sträcka gick bra, lite varmt de första par timmar, vid checkpoint kom Jesper in i 2:a position med etapptid på 7t.58 min efter Malin Sundin där hade kört på 7t.33 min. Manfred Witschel kom in med 3:e bästa etapptid på 8t.20 min.
Alla hundar fick godkänd vid veterinärkontrollen och Jesper var vidare på den 80 km etapp mot målet i Särna. De tre förarende team holdt stortsett samma tempo och avstånd till varandra till ca 25-30 km för mål. Här började Jesper tappa fart, fick byta runt på ledarhundar flera gånger och slet med att få några i spannet att ta ansvar. Sista dryga milen in mot mål kom de ut på en stor bred skoterled där gick upp och ner, hundarna tappade helt motivationen. Manfred Witschel kom i kapp och hundarna fick ny luft och Jesper kom in drygt 3 min. efter precis inom de 4 min. han hade tillgodo från starten.
Vi är så klart supernöjda med 2:a platsen men löpet visade oxå att Paprika inte har samma driv som tidigare och vi inte riktigt har någon där är redo att kliva fram när det gäller. Lite att fundera på med andra ord.

Tävlingen var även Rasmästerskapet för Siberian husky i medeldistans PD 160 och långdistans PD 300.  Jesper kom hem med en flot silvermedalj jag hade äran att hänga om halsen på honom 😊

Men som alltid på Polardistans är det härlig stämning, glada gensyn venner och där knytas nya kontakter 😊

Stort tack till alla medverkande, tävlingsarrangör och frivilliga utan är blir det ingen tävling.

image

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s