Från vinter till vår

Idag har det gått från sol och vinter till regn och vår på bara några timmar. Bild 1 & 2 här under är från säsongens sista slädtur hemifrån.

Jag tog en morgontur med ett 4 -spann innan det blev för varmt. Det var bara i början att det var partier med is, så fort vi kom på skoterleden var spåret hårdt och fint, av samma anledning hade jag bare tagit med 4 hundar, vilket jag skulle bli så himla glad för bara en stund senare. Vid högersvängen ner på sjön er där en lite knepig passage och idag ställde den så till med lite problem. Vi röjde spåret i höstas men det har suttit kvar lite små stubbar, det har tills nu inte varit nogot problem da det har varit hyfsat snö där och vi vet om det. Svängen gick fint och allt gick planmässigt tills att det plötslig tog stopp!!  Va f…. tänkte jag, drog släden lite tillbaka för att få loss den, men nej det gick inte. Till slut upptäckte jag att det var linan till ankret som hade fastnad runt en av stubberna….. hmm va nu?  Jag drog tillbaka i säkerhetslinan och försökte nå ankerlinan, men nu hade Velo börja bli otålmodig och hoppade framåt, som tur kom vi efter ett par försök loss och då gick färden vidare. Det blev en kort tur, da jag nu var kommit snet på spåret med släden, åkte jag efter några meter upp på en annan stubbe och vältade! Det endda jag tänkte på var: ”Nu åker hunderna ifrån mig” och jag holdt i släden med alla kräftor medens jag råbte stanna. Märkte att jag slog i ansikte i snön, men som tur var det bara isig snö just där!! Upp kom jag och utan flera incindenter kom vi os ner på sjön 🙂  Resten av turen var super och jag kunne plocka upp min mössa på vägen hem, den lå så fint där jag hade legat en timme tidigare!

Bild 1: 09:44 Alsensjön, riktning Alsen. IMG_0928

Bild 2: 09:55 Alsensjön, riktning Vaplan. IMG_0935

Bild 3: 17:18 Hemma vid huset i Ytterån IMG_0942

Som väntat var dagens tur den sista hemifrån denna säsong, de nästa dagar blir det regn och tö. Vi har haft superfina spår och det är första vinter vi har kunna köra från huset så här sent på säsongen. En liten pasus från dagens tur är väl att inte alla fläcker på näsan är fräcknar 😉

//Helle

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Från vinter till vår

  1. Evy Persson skriver:

    Hehe..ja det går inte alltid som man vill 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s