Spjätten II

I går lördag åkte vi till Spjätten för att testa en slinga på dryg 2 mil.

Vi startade ut på leden mot Anaris, där leden delade sig tog vi vänstra upp mot Åldertjärn och vidare mot Kaffetjärnarne och Stortjärnen. Här svängde vi vänstre mot Saubogen och tillbaka mot Spjätten. Som det ses på bilden var det ganska molnigt, vindstilla och nogon minusgrad. Området ligger öster om Sällsjöfjället och på kanten av kalfjället, delar av spåret går genom Järvdalens Naturreservat. Jag kan tänka mig att det är ett spännande område att besöka även sommertid 🙂IMG_4635

Spåret var kuperad och svängde hit och dit, ganska kul att köra och vi fick vara uppmärksamma hela tiden. Efter Saubogen kom en ganska så kort men brant nedfart, här fick jag bromsa allt jag kunde för inte att det skulle gå för fort…… men ner kom vi utan några problem. Nästa gång kommer vi köra slingan från andra hållet da den nerfart inte lämpar sig till större spann! Tjejerna tyckte att turen var skoj och det blev aldrig långtråkigt att sitta i släden.

Tog en kort film sekvens på vägen tillbaka till Spjätten, titta här.

Väl tillbaka vid bilen blev det mackor och varm saft, medans hunderna lå och slappade. Så härligt att vi han med en tur på fjället alla tillsammans! IMG_4643

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s