Kontraster

Säsongens första slädtur från gården kom tidigt i år, men det blev inte många turer för än blidväder och regn satte in och förvandlade spåren till rena isbanor. Julaftons morgon hade det kommit ca 10 cm snö och barnen och Jesper han ut på en kort tur med unghundarna, på kvällen regnade allt bort…….. Julafton 2013

Resten av jul och nytt års ledigheten har set ut så här: Is jan 2014Det har tvunget Jesper att lasta hundarna och åka på annan plats och träna, först på en oplogad väg borta i Mörsil-trakten och senaste tiden till Lillholmsjö. Vi har ca 60 km till Lillholmsjö och kontrasten mot här är inte riktig till att fatta….

Här en kort filmsnut från dagens tur: http://youtu.be/6TgVq6tfwFQ

Som tur har vi varit mycket lediga under julen och haft tiden att åka träna, mera bekymmersamt blir det nu när arbetsdagarna börjar, vi hoppas, hoppas och hoppas på snö varje dag. Höstens träning har legat på samma nivå som de två tidigare år ca 1500 km till sista december, men det är nu att Jesper behöver öka längden på träningspassen och det är ett problem hem i från just. Fram mot Polardistans i början av mars är målet att få 1200-1500 km mera i hundarna, där flera av träningspassen gärna skall ligga på 80-100 km.

Sista bilden blir av Emilie som gosar med Puk. Emilie och Puk//Helle

 

 

 

Om Kennel Polarpilen

Här kommer vi lägga ut foto, nyheter samt stort och småt från vardagen på kennlen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kontraster

  1. Mari Røed skriver:

    Hei! Det var kjekt å sjå nyheter frå dere igjen 🙂 Er det Beren og Bragi som er på sleden til Emilie?
    Helsing Mari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s